Eikelenburg open op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag dat je mensen van wie je houdt, laat merken wat ze voor je betekenen. Juist daarom missen we op 14 februari onze overleden dierbaren in het bijzonder. Om de herinnering levend te houden, opent Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg (Eikelenburglaan 7, Rijswijk) van 11.00 tot 14.00 uur zijn deuren. U kunt langs te komen om een kaarsje aan te steken, een persoonlijke herinnering te maken, een moment van stilte te nemen en herinneringen ophalen…
Dierbare herinnering
Valentijnsdag heeft in Nederland de laatste decennia meer betekenis gekregen en staat steeds meer in het teken van je geliefde laten merken dat je om hem of haar geeft. Locatiemanager Jans Springer: “De dood van iemand is heel vaak ook het einde van een lange relatie tussen mensen. Het hele jaar door zijn er dagen waarop je eraan wordt herinnerd dat je iets met elkaar deelde. Een verjaardag, je trouwdag, de dag waarop je elkaar leerde kennen, maar ook dagen als Valentijnsdag. Juist dan voel je extra dat iemand er niet meer is. Eikelenburg is de plek waar iemand afscheid heeft genomen van een dierbare en daarom vinden wij het belangrijk op Valentijnsdag nabestaanden bij ons iets extra’s te bieden.”

Verlies heeft gevolgen
Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen in Nederland hun geliefde. Per dag raken 150 mensen hun partner kwijt. Het verliezen van een geliefde heeft grote gevolgen voor het leven van de nabestaanden. Het verwerken van een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde duur van het ziekteverzuim bij het verlies van de partner is in Nederland dan ook 170 dagen. Om steun te bieden bij het verwerken van het verlies, organiseert Yarden vier keer per jaar Herinneringsdagen. Kijk voor meer informatie opwww.yarden.nl/herinneren voor alle herinneringsbijeenkomsten.