OPROEP POLITIE: Diefstal met geweld Rijswijk

Twee inbrekers werden eind januari in Rijswijkoverlopen door de bewoners van de woning waar zij hadden ingebroken. De twee bedreigden het gezin met een wapen en de vrouw kreeg een klap op haar hoofd. De recherche in Rijswijk komt graag in contact met mensen die weten wie de daders zijn of die iets opvallends hebben gezien. De recherche is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. Toen het gezin zaterdag 30 januari omstreeks 19.45 uur thuis kwam bij hun woning in de Verhagen Metmanstraat, leek hun voordeur van binnenuit op slot te zijn. Plotseling kwamen twee mannen de woning uitstormen. De man des huizes zag de twee vanuit het huis het balkon oprennen. Vervolgens sprongen zij via het garagedak naar beneden. De bewoner probeerde nog één van de daders vast te pakken, maar deinsde terug toen er een wapen op hem gericht werd. De twee rennen weg en geven op hun vlucht de vrouw die verderop in de straat staat nog een klap met een hard voorwerp.
Ondanks de schrik en de wapens rent het gezin achter de twee inbrekers aan over de Lindelaan naar de Kerklaan. Eén van de daders wordt onderweg nog bijna aangereden door een auto. Het gezin rent schreeuwend achter de mannen aan, maar ter hoogte van de Albert Heijn aan de Kerklaan staken ze hun achtervolging omdat ze het te gevaarlijk vinden. De twee inbrekers rennen verder in de richting van de Herenstraat.
De daders maakten bij de inbraak geld en sieraden buit. De inbrekers zijn twee licht getinte mannen van tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze waren klein van stuk, vermoedelijk tussen 1.65m en 1.70m lang. Eén van hen droeg een zwarte jas en een donkere spijkerbroek, de ander was in het donker gekleed en één van hen droeg een zwarte muts of pet.
Meerdere getuigen hebben die dag een donkere scooter in de straat gezien waar twee donker geklede jonge mannen op zaten.

De recherche in Rijswijk komt graag in contact met mensen die weten wie de daders zijn, die iets opvallends hebben gezien in de buurt van de woning in de Verhagen Metmanstraat tussen 14.00 uur ’s middags en 20.00 uur ’s avonds of mensen die iets hebben gezien van de vluchtende daders. Ook komt de politie graag meer te weten over de scooter die door getuigen in de straat is gezien. De recherche wil graag weten om welk merk het gaat, de kleur en het type. De recherche is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.