Bijzondere bruggen in Zuid-Holland

Veel bruggen hebben een historisch karakter, zoals onze Hoornburg, de Geestbrug en de klapbrug bij Drievliet. Op woensdag 17 februariom 20.00 uur geeft Frans Remery, vrijwilliger bij de Nederlandse Bruggenstichting (NBS), een dialezing over Zuid-Hollandse bruggen in Museum Rijswijk, Herenstraat 67. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptiebalie van het museum, geopend van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Tel. 3903617. Nederland is een echt bruggenland en die waardering is in het bijzonder voor Zuid-Holland van toepassing. Gelegen aan de benedenloop van diverse grote rivieren, zijn in de provincie spectaculaire grote bruggen te vinden. De provincie wordt verder doorsneden door kanalen en kent een keur aan grachtensteden met kleinere bruggen, bijzondere bruggen en bruggen met een historisch karakter.
Al heel lang worden er bruggen gebouwd. Aan veel bruggen zit dan ook een bijzonder verhaal. Ook in en rond Rijswijk zijn daarvan interessante voorbeelden te vinden. Na een inleiding over de historische ontwikkeling van de bruggenbouw wordt aandacht besteed aan een aantal Zuid-Hollandse bruggen.

De Nederlandse Bruggenstichting (NBS) verzamelt en bewaart kennis van bruggen in Nederland, adviseert bij de bepaling van de monumentwaarde van bruggen als industrieel erfgoed, geeft een tijdschrift uit over bruggen en publiceert boeken over de geschiedenis van bruggen en bruggenbouw.