Minder energie verbruik is goed voor de portemonnee

Wilt u om energie te besparen in uw woning? Zonnepanelen of een HR- ketels met hoog rendement plaatsen? Heeft u een vochtige kruipruimte? Kom dan naar een van de informatieavonden over ‘Rijswijk Energiek’ te komen op dinsdag 9 februari in de Ottoburg, op woensdag 10 februari om in De Compagnie aan de Geestbrugkade 32 of op dinsdag 16 februari bij de gemeentewerf Rijswijk, Steenplaetsstraat 2a, telkens om 19.00 uur. De informatieavonden zijn onderdeel van de campagne ‘Energiek Rijswijk’ bedoeld voor Rijswijkse bewoners. In dit project staan de bewoners in de wijken Bomenbuurt, Oud-Rijswijk en Leeuwendaal die overwegen maatregelen te nemen om hun woning energiezuiniger/duurzamer te maken centraal. In de wijken Leeuwendaal, De Strijp, Hoekpolder en Vrijenban heeft een dergelijke campagne met succes plaatsgevonden.Zo kunt u samen met andere wijkbewoners voordelig energie besparen, door bijvoorbeeld zonnepanelen of bodemisolatie.

Eerst is een wijkanalyse gemaakt om te kijken welke maatregelen interessant zijn qua comfort en energiebesparing. Daarna zijn bedrijven geselecteerd die de maatregelen kunnen uitvoeren. Door de collectieve inkoop zijn de prijzen scherp. Als veel woningeigenaren van de Bomenbuurt, Oud-Rijswijk en Leeuwendaal meedoen, kan dit bovendien nog extra korting opleveren.
Tijdens de informatie avonden is er volop ruimte voor het stellen van vragen en wordt alle informatie gepresenteerd.
Particuliere woningeigenaren uit de Bomenbuurt, Oud-Rijswijk en Leeuwendaal kunnen viawww.energieloket.info/energiekrijswijk meer informatie vinden over het project.

De gemeente Rijswijk werkt graag mee aan dit initiatief, omdat het past binnen het streven naar een duurzame gemeente. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid dragen bij aan een sociale, groene, aangename woon- en werkomgeving. Daarom werken we binnen de gemeente zo duurzaam mogelijk. We ondersteunen en stimuleren initiatieven van inwoners die bijdragen aan een duurzame gemeente. En we delen de aanwezige kennis en ervaring met elkaar. Voor ons gaat duurzaamheid over een aangename leefomgeving en de manieren hoe wij daar samen met onze inwoners, instellingen en bedrijven aan bouwen.