De nationale Stripdagen komen in Rijswijk

De 48e editie van het jaarlijkse nationale stripfestival komt op 27 en 28 februari van 10.00 tot 17.00 uur in De Broodfabriek aan de Volmerlaan in Rijswijk. Deze locatie biedt de mogelijkheden en faciliteiten voor de schaalvergroting en uitbreiding van activiteiten die het festival nodig heeft. In een vernieuwde organisatiestructuur wordt hard gewerkt om er een feest van te maken waar een weekend eigenlijk te kort voor is; niet alleen voor de echte stripliefhebber, maar ook voor een breed publiek van alle leeftijden.
Het gaat goed met de strip. Verkopen zitten in de lift, zelfs van klassieke strips zoals Asterix! gaan recordaantallen over de toonbank en op stripveilingen worden topbedragen geboden. Het beeldverhaal neemt een centrale plaats in in de beeldcultuur die ons omringt. De Stripdagen presenteren op allerlei manieren de stand van zaken over de hele breedte van het striplandschap.
Dit jaar staat onder meer de kruisbestuiving tussen strip en film centraal; met name de superheldenfilms en -televisieseries zijn razend populair. Daarnaast is er aandacht voor cosplay en manga. Bovendien vormt deze edities van het festival een hommage aan de legendarische stripheld Haagse Harry en zijn, vorig jaar overleden, geestelijke vader Marnix Rueb. Zoals altijd wordt er ook aandacht geschonken aan stripjubilea, zoals die van Tom Poes, Batman, Lucky Luke en Agent 327.

Rond de sterk uitgebreide programmering wordt op de website van De Stripdagen al een tipje van de sluier opgericht. Zoals ieder jaar wordt op De Stripdagen ook de Stripschapprijs uitgereikt, de meest prestigieuze prijs op stripgebied. Over een paar weken wordt de winnaar van de Stripschapprijs en de (nominaties van de) diverse jaarprijzen bekendgemaakt.

Alle informatie over het festival is te vinden op de website: www.destripdagen.nl.