Rijswijk heeft alles in zich, ook recreëren

Uitrijswijk.nl heeft dit jaar zijn website geüpgrade. Met nieuwe rubrieken als Eten & Drinken, Verenigingen, Natuur en Historie wil de website een platform zijn voor recreatie en cultuur. Bijzonder handig voor de inwoners van Rijswijk, maar ook een mooie etalage naar de bewoners van de aangrenzende gemeenten. René Knijnenburg, van Knijnenburg Producties is als ondernemer altijd betrokken geweest bij zijn omgeving. “Sinds de komst van het Strandwalfestival heb ik het gevoel dat er meer samenhang is in onze gemeente. Onze stad heeft als nadeel dat ze erg uitgestrekt is en dat het lijkt als of er meerdere zelfstandige kernen bestaan die naast elkaar functioneren. Met het succesvolle festival wordt een denkbeeldige brug geslagen tussen deze kernen en ontmoeten alle inwoners elkaar op de Strandwalboulevard en in het Rijswijkse Bos”.
“Vorig jaar hebben we de Rijswijkse Cultuurkrant uitgegeven. Het viel ons op dat er veel talent in onze stad is. Georganiseerd in verenigingsverband, maar ook daarbuiten. De stad wordt vaak bezocht door artiesten van buiten de stad, zelfs uit het buitenland. Dat mag wel extra onder de aandacht. Bovendien heeft de ‘kleine’ kunst moeite zichzelf in de spotlights te zetten en met die krant wilden we een platform bieden,” zegt hij.
Weekagenda
“Een krant uitgeven is geen eenvoudig klus. Het is veel werk en grote financiële kostenpost. Juist daarom hebben we tegelijkertijd de website Uitrijswijk.nl gelanceerd. De site bestaat nu 1,5 jaar en wordt het tijd voor ‘Uitrijswijk 2.0’. We hebben de website met een aantal rubrieken uitgebreid. Uitrijswijk.nl is te raadplegen met smartphone, tablet en computer. Vermeldingen van basisgegevens van verenigingen en bedrijven zijn kosteloos. Evenementen in Rijswijk worden iedere maandagochtend aangevuld. Als je je aanmeldt voor de weekagenda krijg je die dezelfde maandag in jouw mailbox. Je weet dan precies wat er in onze stad gebeurt op het gebied van recreatie en cultuur, tot en met het weekend,” aldus Knijnenburg.

De afgelopen maanden is er door een groep stadgenoten in diverse sessies gebrainstormd over de Cultuurvisie 2030. Knijnenburg wil als betrokken ondernemer laten zien dat met eigen expertise een mooie bijdrage geleverd kan worden aan onze stad.