Burgemeester krijgt vraag over fietsen bij In de Bogaard

Burgemeetsre Michel Bezuijen ontving een brief van een Rijswijker, die hij graag met Omroep Rijswijk deelt: “Onlangs besloot ik met de fiets naar winkelcentrum In de Bogaard te gaan. Ik zette hem tegen een muur, waarop een winkelier mij meedeelde dat daar betere plekken voor zijn. Ik dacht, de volgende keer neem ik de auto maar weer. Wat vindt u?” “Beste K.A., Rijswijk heeft veel autoverkeer. Alles wat we kunnen doen om dat omlaag te krijgen, is meegenomen. Dus uw besluit om met de fiets te gaan winkelen juich ik van harte toe!Maar inhoudelijk heeft de winkelier wel een punt. Om het voor iedereen makkelijker te maken de fiets te pakken en de diefstal van fietsen tegen te gaan, hebben we bij winkelcentrum In de Bogaard voor extra voorzieningen gezorgd.
Want het is bekend dat er rond het winkelcentrum te veel fietsen werden gestolen. Daarom is sinds afgelopen december Biesieklette een gratis bewaakte fietsenstalling geworden. Met twee stallingen, aan de Johan Friso Promenade en het Bogaardplein, is er ruimte genoeg. Groot voordeel is dat u zeker weet dat uw fiets er nog staat na het winkelen. Biesieklette biedt gebruikers nog wat extra gemak. U kunt er een buggy huren. Uw elektrische fiets kunt u ter plekke opladen. En ook met uw brommer, scooter of motor kunt u bij Biesieklette terecht. Voor wie bijvoorbeeld met jonge kinderen gaat winkelen, is er bovendien een toilet dat ook geschikt is voor mindervaliden.
De gemeente hoopt dat Biesieklette haar nut royaal zal bewijzen. Waardevol vind ik trouwens ook dat Biesieklette mensen in dienst heeft die enige tijd uit het arbeidsproces zijn geweest. We hebben afgesproken dat de fietsenstalling de komende twee jaar gratis is. De belangrijkste voorwaarde of dat zo kan blijven, is dat Biesieklette intensief genoeg wordt benut! U zult de komende weken op het winkelcentrum veel van ze horen en zien. Én.. blijft u vooral fietsen!”