De Strijp stuk veiliger met AED

Op 28 januari werd de AED aan de Cirkelflat in wijk De Strijp dan uiteindelijk officieel in gebruik gesteld. Veel bewoners, medewerkers van Vidomes, de wijkagent en wethouder Björn Lugthart waren hierbij aanwezig. “Hieraan is ruim drie jaar voorbereiding aan vooraf gegaan. Met Hartveilig Wonen is een contract voor jaarlijks onderhoud, “ zegt Jacob Schot, voorzitter van de Bewonersorganisatie De Strijp. Op 18 november 2013 woonde Jacob Schot in gebouw Stervoorde een presentatie bij over het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Vanaf 3 maart 2014 zijn ze gaan uitzoeken hoe een AED in de wijk De Strijp kon komen. Op 16 januari 2015 kreeg de organisatie het groene licht, dat de AED via Vidomes kon worden aangeschaft.
“Ook moesten er mensen gevonden worden die deze AED kunnen bedienen.
Via publicatie in onder andere het Buurtnieuws De Strijp meldden zich 14 mensen aan. Deze hebben met hulp van de gemeente op 30 september 2015 de cursus, het bedienen van de AED, gevolgd”, vertelt Jacob Schot. “Toen werd nog een centrale plek gezocht waar de AED hangen. Dat werd aan de Cirkelflat aan de Strijplaan. De aansluitkosten van de kast waarin de AED staat , zijn weer betaald door Rijswijk Wonen. Op 14 december 2015 is de AED geplaatst”.
www.destrijp.net

Op de foto’s: Susanne Stouten(Vidomes),Jacob Schot(Vz BO De Strijp),Ineke v.Vliet(Vz.VBS) en Björn Lugthart(Wethouder) . Bewoners en bedieners van de AED Ruud v.d.Struif, Popko Alkema (bewoners en ook 2 mensen van de 14 die de AED kunnen bedienen),