Voor de juiste match zijn meer pleegouders nodig

Voor kinderen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, verzorgt Jeugdformaat een veilige plek in een pleeggezin. “Om kinderen het juiste pleeggezin te bieden, hebben we meer nieuwe pleegouders nodig zodat we de beste keuze kunnen maken”, zegt Yvette Meijers, pleegzorgmatcher van Jeugdformaat. Op dinsdag 9 februari van 20:00 – 22:15 uur is er een informatieavond op de Fleminglaan 16 in Rijswijk. “Eigenlijk hebben we twee keer zoveel pleegouders nodig dan het aantal kinderen waar we een pleeggezin voor zoeken. Daarom zijn we zo hard op zoek naar nieuwe pleegouders”, vervolgt Yvette Meijers. “Voor de beste match tussen kinderen en pleegouders is het goed om voor beiden de juiste keuze te kunnen maken. Het gezin moet naast ruimte in hun huis en in hun hart ook ruimte in hun agenda hebben om het kind de juiste aandacht te geven. Daarnaast kijken we ook naar de match met de leefwereld van de biologische ouders. Maar de belangen van het kind staan altijd voorop om te bepalen wat de beste plek is om op te kunnen groeien”, vertelt Yvette Meijers. In principe kan iedereen pleegouder worden als je maar warmte, veiligheid en structuur aan een kind kunt bieden.
Tijdens de informatieavond komen onder andere aan de orde waarom kinderen niet bij hun ouders kunnen wonen, welke verschillende vormen van pleegzorg bestaan en hoe je pleegouder kunt worden. In de regio Haaglanden wonen meer dan 1.100 pleegkinderen in ruim 1.100 (weekend)pleeggezinnen. Pleegouders ontvangen een pleegzorgvergoeding en krijgen professionele ondersteuning van Jeugdformaat.

Voor meer informatie over pleegzorg, het aanvragen van een informatiepakket of het aanmelden voor deze avond, bel gratis 0800 – 022 34 32 of kijk op www.wordpleegouder.nl.

Over Jeugdformaat
Bij Jeugdformaat bieden wij kinderen en ouders professionele hulp bij opgroeien en opvoeden. Dat doen wij het liefst thuis, op school of in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ook als kinderen even niet meer thuis kunnen wonen, bieden wij met onze pleegouders, gezinshuisouders en logeerhuizen een passende oplossing. Meer informatie? Ga naar jeugdformaat.nl of bel 088 – 352 00 00.