Snel veel nieuwe woningen bij de Bogaard

Op 11 december 2015 wist de nieuwredactie van Omroep Rijswijk al te melden dat er een ambitieus plan in de maak was voor de het oude HBG-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan. Met vijf woontorens en 500 tot 550 woningen. Inmiddels is er niet alleen meer nieuws, maar ook een afbeelding. De eigenaar van het pand en de grond op de hoek Beatrixlaan/Gen. Spoorlaan, Syntrus Achmea, kwam dinsdagavond 26 januari naar de gemeenteraad om een presentatie te geven. “Een veel belovende presentatie vanavond in Rijswijkse raad voor ontwikkeling op HBG locatie. ziet er goed uit! Zou het dan eindelijk gaan gebeuren,” was de eerste reactie van de VVD-fractie op Twitter. Ook ‘bouw’wethouder Ronald van der Meij is in zijn nopjes. Een belegger met goede plannen en geld in de kas om een dergelijk project te realiseren.

Er ligt nu een eerste schets, dat de eigenaar in overleg met de omwonenden gaat uitwerken tot een eerste plan. Alles bij elkaar wordt het een fors complex met vijf woontorens. De 1500 nieuwe bewoners van de – meest huur – woningen zorgen voor een impuls aan de wijk en aan winkelcentrum In de Bogaard. Zeker als straks ook het oude belastingkantoor op de hoek van de Steenvoordelaan en de Generaal Spoorlaan weer reuring krijgt door een combinatie van wonen en werken.

Het uiteindelijke plan is in de eerst fase, er moet nog veel gebeuren. Komende week is er een informatie-avond voor de wijkbewoners. Het project wordt na de sloop van het voormalige HBG-gebouw al in fasen gerealiseerd. Over twee jaar is het eerste deel klaar.
Maar eens de kranten in de gaten houden, want het is een uitgelezen locatie. Direct bij de aansluiting op de grote weg naar Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Op loopafstand van het station, vlak bij winkels. En voor zover wij begrijpen komt er ook parkeergarage, die wordt verborgen onder een soort terp, waar weer veel groen op gaan groeien. Ik ga voor een drie-kamerflat , benieuwd wat het wordt!