Veel attracties op BeHaaglijk Festijn

Oud Rijswijk staat komend weekend in het teken van het BeHaaglijk Festijn. Dat wordt gehouden in het kader van de oplevering van de vernieuwde Haagweg. Tijdens het evenement kunnen bezoekers genieten van diverse ’ attracties en ze kunnen een tochtje maken in een historische tram. Wethouder René van Hemert plant op zaterdagmorgen samen met Renate de Vries van de winkeliersvereniging Oud Rijswijk de laatste boom op de Haagweg.
De werkzaamheden hebben driekwart jaar geduurd en zijn op wat laatste afrondende klusjes na helemaal gereed.

Op vrijdag tussen 13 en 19 uur en op zaterdag tussen 09 en 17 uur zijn er allerlei attracties in het historische centrum. In de Herenstraat kun je sneeuwballen gooien, pinguïn-ringwerpen en klimmen in een draailadder. Bij het museum staat een Snow Globe waar iedereen een foto van zichzelf kan laten maken. Op het Tollensplein staat een schaatsbaan. Bloemenkoopman Daan Souverijn heeft ervoor gezorgd dat het zangersduo Double Trouble optreedt. Bovendien kunnen de bezoekers meedoen aan een etalagespeurtocht.

Historische tram
Het is 150 jaar geleden dat er voor het eerst een tram over de Haagweg reed. Daarom zorgt het Haags Openbaar Vervoer Museum ervoor dat bezoekers van het BeHaaglijk Festijn een gratis ritje met een historische tram kunnen maken. Deze tram rijdt op zaterdag 30 januari tussen het NS-station Voorburg en de HTM-keerlus bij de Laan van ’s-Gravenmade en vice-versa. Opstappen kan bij de halte Herenstraat op de Geestbrugweg.