Hart voor Handwerk in Oud Rijswijk

Rijswijkse Marianne Kuil heeft een hart voor handwerk. Al lang was ze klant bij Astrid en Ed de Regt’s Hobby en Fournituren in de Willemstraat 10. Toen die na 28 jaar besloten te stoppen, was de beslissing snel genomen. “Van mijn hobby maak ik nu mijn werk”, zegt Marianne. Wethouder Economische Zaken René van Hemert verrichtte zaterdag 23 januari de opening. “Hart voor Handwerk is een ‘local hero’, daarvoor komen de klanten speciaal naar Oud Rijswijk. Zo mogen er nog wel meer winkels komen”.
Winkelcentrum Oud Rijswijk heeft een grote aantrekkingskrant op de regio. Vooral op zaterdag met de weekmarkt komen klanten van buiten Rijswijk voor de gezelligheid hier naartoe. De winkels waarvan de eigenaar achter de toonbank staat, doen het goed. Die geven het centrum een eigen en uniek karakter.

De wethouder is dagelijks bij grote bedrijven. Maar hij hoefde geen moment na te denken om in te gaan op de uitnodiging voor de opening. Hij benadrukte het belang van Hart voor Handwerk. Hier vind je heeft een assortiment dat je bij een landelijke keten niet treft. En dan nog los van de productkennis en de service.

Marianne Kuil heeft grote plannen. “Fournituren, wol en borduurpakketten blijven, maar we gaan ook meer doen met textiel, patchwork en papier. Het handwerk staat voorop”. Ook staan cursussen en workshops voor de loop van het jaar op de planning. “Spinnen, weven, kantklossen, noem maar op. Ook voor kinderen die het leuk vonden. En vluchtelingenvrouwen. Van hun kan ik weer andere technieken leren.” En Astrid en Ed de Regt, die zijn blij dat de winkel wordt voortgezet.