40.000 handtekeningen voor hogere straffen zijn binnen

In drie dagen tijd zijn de benodigde 40.000 handtekeningen binnen om met een burgerinitiatief naar de 2e kamer te stappen voor ’Hoge straffen voor hond in hete auto’.  Leidy Zijlstra , en Marc Weterings van lokale politieke partij Rijswijks-Belang Hebben het voor elkaar. Zijlstra en Weterings komen met een uitgewerkt voorstel om het strafbaar te maken om een hond achter te laten in een warme auto.

Het burgerinitiatief is één van de meest directe manieren om Kamerleden duidelijk te maken hoe de samenleving beter kan. Zodra de petitie door de commissie Verzoekschriften is goedgekeurd dan stelt de commissie de Tweede Kamer voor om het burgerinitiatief in behandeling te nemen. Dat kan op verschillende manieren. De Tweede Kamer kan Zijlstra en Weterings uitnodigen om het voorstel mondeling toe te lichten, in een commissievergadering of zelfs in de plenaire vergadering.

Uiteindelijk nemen de leden van de Tweede Kamer een standpunt in: wel of niet instemmen met het voorstel. Als een meerderheid van de Kamerleden instemmen met uw voorstel, zullen zij aan de verantwoordelijke minister vragen om het beleid te veranderen. De petitie zal niet gesloten worden, u kunt blijven ondertekenen. Hoe meer handtekeningen , hoe beter!

Petitie:

https://petities.nl/…/hond-met-warme-dagen-in-de-auto-achte…