Testritten nieuwe tram in Rijswijk

Heeft u de nieuwe tram ook al zien rijden in Rijswijk, echter wel zonder reizigers. De komende periode wordt de prestatie van de nieuwe tram beoordeeld, en waar mogelijk of nodig worden dan nog zaken aangepast aan bijvoorbeeld rails of halten. Ook worden trambestuurders opgeleid. De testritten van de nieuwe stadstram worden uitgevoerd op een deel van het traject van tram 17 tussen Wateringen, via Rijswijk naar het centrum van Den Haag. Daar keert de nieuwe tram op het Korte Voorhout, waar een tijdelijke keervoorziening is aangelegd. De nieuwe tram maakt onderdeel uit van het Randstedelijk netwerk openbaar vervoer (R-net). De nieuwe tram is beter toegankelijk voor minder validen en mensen met kinderwagens dan de huidige rood-beige trams. De tram is voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen. Een groot verschil met de huidige rood-beige trams is dat de trambestuurder in een afgesloten cabine zit.
HTM heeft – dankzij opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam-Den Haag – in totaal 60 van deze nieuwe trams aangeschaft. De huidige stadstram is ruim 30 jaar oud en toe aan vervanging. Deze wordt gebouwd door Siemens in Wenen en is van het type Avenio. Er is voor gekozen omdat deze niet alleen modern is maar ook duurzamer en stiller.
De nieuwe tram is breder en langer dan de huidige rood-beige tram. Daarom is het noodzakelijk dat een aantal werkzaamheden plaatsvindt aan de railinfrastructuur. Aan de sporen op de Haagweg zijn al veranderingen aangebracht. De halten worden ook aangepast zodat de hoogte ervan gelijk is met de lage vloer van de nieuwe tram. De HTM werkt daarvoor nauw samen met de gemeenten waar de nieuwe tram gaat rijden en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De nieuwe tram gaat rijden op de route van tram 1, 2, 9, 11, 15 en 17 en wordt gefaseerd ingevoerd. De exacte volgorde van de introductie moet nog worden bepaald.