Donkere Artiestenbuurt voelt zich onveilig

‘De gemeente is doof, ik heb al 20 keer gebeld, we zijn bang’. Burgers in de Rijswijkse Artiestenbuurt, zoals de Henri ter Hallsingel, doen een dringend beroep op de gemeente om nu eindelijk de openbare verlichting te maken. Op 6 januari maakten zijn er melding van. De gemeente Rijswijk plaatste diezelfde dag op haar website het snel – zo mogelijk dezelfde dag – te verhelpen. Inmiddels zijn we bijna 10 dagen verder. Het is nog donker. De bewoners voelen zich onveilig. Sinds de 6-de januari is regelmatig gebeld door bewoners van de Artiestenbuurt. Op 6 januari wist de gemeente al – getuige haar bericht op Rijswijk.nl dat het een storing is in een elektriciteitskabel is, waardoor de openbare verlichting is uitgevallen.
De Artiestenbuurt wordt ingeklemd door de Steenvoordelaan, de Generaal Spoorlaan het spoor en de Sir W. Churchilllaan. Aannemer Ziut zou door middel van een kabelomzetting proberen om de openbare verlichting ‘s avonds weer te laten branden. Om de stroomkabel te kunnen repareren moet eerst de locatie van de storing worden vastgesteld. Hiervoor wordt een speciale meetwagen ingezet.

Nu het weekend weer begint zijn deze Rijswijkers niet blij. Men is bang voor criminaliteit en voelt zich onveilig, getuige de foto

kijk op :
https://www.facebook.com/100008482878530/videos/1524499467842801/