Kunst en Arti-Shock vormen goede match

In de Galerie van de Rijswijkse kunstenaarsgroep Arti-Shock werd afgelopen zaterdag een goed bezochte nieuwjaarsreceptie gehouden. Voorzitter van Arti-Shock Willem van der Ende hield zijn openingsspeech met de beste wensen voor een nieuw kunstzinnig jaar vanaf een keukentrapje, omdat hij anders de grote menigte niet kon overzien. Daaruit bleek maar weer dat de Rijswijkse kunstenaarsstichting een levendige organisatie is. Een plek waar waar de kunstenaars en kunstlievenden uit Rijswijk en omgeving zich goed thuis voelen. Met de eerste tentoonstelling van dit jaar worden zes nieuwe leden voorgesteld, sommigen jong en vol ambitie en anderen als het ware teruggekeerd naar de Rijswijkse moederschoot.
Zo is er werk te zien van Els Hoonhout, terug vanuit de USA naar haar Rijswijkse wortels, Carole Swarthof ook na omzwervingen, Husein Huseinov afwisselend in Turkmenistan en Zuid-Holland verblijvend, Kiki Demelinne met veel van haar zo bekende beeldjes en twee jonge talenten: Inge-Lize Zevenboom en Laurine Houtman. De laatste maakte voor de gelegenheid een van haar ‘zoete dieren’ en het arme beest werd op de opening meteen dan maar geslacht en opgegeten. Een symbolisch begin van het kunstzinnig ‘Genot’ wat ons, het Rijswijkse publiek, dit jaar te wachten staat. Over dat genot en over genieten in het algemeen heeft Laurine overigens een mooie verhandeling geschreven die ook in de galerie te zien en te koop is.

Naast de exposities in de bekende galerie aan de Schoolstraat, hoek Kerkstraat, zal Arti-Shock in het komende jaar ook exposities verzorgen in bedrijfsgebouw De Compagnie aan de Nassaukade 32. De eerstvolgende opening daar valt samen met een optreden in het kader van Jazz en Co op zondagmiddag 24 januari. Kijkt voor meer informatie op de website van de Compagnie en Galerie-Arti-Shock.

De galerie is open: woensdag t/m vrijdag 13-17.00 zaterdag 11-16.00 zondag 14-17.00
www.galerie-arti-shock.nl