Inbrengen van de kousen in het riool van start in Ministerbuurt

Het inbrengen van de kunststof kousen in het riool begint donderdag 11 januari. Er wordt niet gegraven maar via de rioolinspectieputten gaan met kunsthars gevulde vezelkousen in de bestaande rioolbuizen. De kunststofkous wordt hard en sterk door er hete stoom door te blazen en komt tegen de oude buiswand. De kous is ongeveer 6-7 millimeter dik en genoeg voor de komende 50 jaar. Door deze methode worden kosten, overlast en het milieu gespaard. Bij het uitharden komt ook een beperkte hoeveelheid styreen vrij dat ruikt chemisch maar is niet gevaarlijk voor de omgeving. Na het inbrengen van de kous worden alle huisaansluitingen dezelfde dag weer open gemaakt. Voor het inbrengen van de kousen zal de aannemer u vragen 1 dag zo min mogelijk afvalwater te lozen.
Het zal voorkomen dat u merkt dat er in uw straat enkele keren kort achterelkaar gewerkt wordt. De installatie units en vrachtwagens hebben ruimte nodig. Dit betekend dat overdag straten over een korte lengte geblokkeerd worden.

Inloopmiddag 12 januari 2016
Als u meer wilt weten over deze rioolrenovatie methode kunt een bezoek brengen aan een van de installatie ploegen. Op 12 januari is aannemer Instituform bezig in de B.H. Heldtlaan en Mr. Le Poolestraat. Van 15.00 – 19.00 uur bent u welkom op deze lokatie en staat de aannemer klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te gegeven over de werkzaamheden