Veilig het nieuwe jaar in met de Vuurwerk Veiligheid Goodiebag

Knallend het nieuwe jaar in! Vuurwerk afsteken hoort er voor veel mensen bij maar helaas kan het ook mis gaan. Welzijn Rijswijk informeert de jeugd van Rijswijk met de Vuurwerk Veiligheid Goodiebags. Op oudejaarsavond zal Stichting Amal de laatste tasjes uitdelen tijdens hun darttoernooi voor jongeren. Dit jaar zijn er door de vrijwillige inzet van twee jongeren in totaal ± 500 tasjes gevuld met onder meer een veiligheidsbril, aansteeklont, wat klein fop en scherts vuurwerk en uiteraard de Tips van Frits over het veilig afsteken van vuurwerk.
De Vuurwerk Veiligheid Goodiebags zijn in de maand december, op verschillende momenten uitgedeeld. Zo was er op vrijdag 11 december op het parkeerterrein van sporthal De Schilp een grote vuurwerkshow van de Rijswijkse Vuurwerkhal en SE Haaglanden. Vanaf 19:30 was de lucht versierd met prachtig vuurwerk en na de show konden kinderen en jongeren een Vuurwerk Veiligheid Goodiebag ophalen in PleXat Talentlab van Welzijn Rijswijk.

Samen met vrijwilliger Rudolf van de Buurtpreventie Bomenbuurt, de jongens van SE Haaglanden en de spontane hulp van de dames van het Rode Kruis zijn er een paar honderd Vuurwerk Veiligheid Goodiebags uitgedeeld. Vorige week maandag 21 december heeft Steenvoorde Zuid Bewonersgroep samen met de Buurtpreventie nog eens 100 tasjes verspreid in de wijk. Welzijn Rijswijk wil alle samenwerkingpartners bedanken die hebben bijgedragen aan de vuurwerkvoorlichting en wenst iedereen alvast een fijn en vooral veilig Oud & Nieuw!