Rijswijks installatiebedrijf J. Bode viert 60-ste verjaardag

Het puur Rijswijkse installatiebedrijf J. Bode bestaat dit jaar 50 jaar. Reden voor wethouder economische zaken, René van Hemert om langs te gaan met bloemen en een pennenset met het wapen van Rijswijk. “Prachtig een bedrijf met zo’n historie. Daaraan herken je Rijswijk. Kijk maar naar bedrijven als Smeele en Bosman. Eebn beetje een dorps karakter in de positieve zin van het woord. Dat zag je ook afgelopen vrijdag met de Shopping night. Met een vader die zijn leven lang bij een baas werkte, hoefde de nu 75-jarige Jan Bode niet lang na te denken toen hij van de ambachtsschool kwam. Het was 1965 toen hij in de Ieplaan een garage kocht van 6 bij 4 meter, zette er een werkbank neer en ging aan het werk. Inmiddels is het 2015 en heeft schoonzoon Loek van Zeeland alweer 15 jaar geleden het stokje overgenomen en is het bedrijf gevestigd in aan de Cobbenhagestraat 16.

“Na jaren werken vanuit het pand aan de Ieplaan, werd het tijd voor een ruimer jasje. We hadden inmiddels 5 garages, maar het werd veel te klein. Sinds januari 2009 werken we vanuit de Cobbenhagenstraat 16 in de Plaspoelpolder”, zegt Jan Bode.
Al die jaren had de heer Bode zo’n 8 tot 10 medewerkers. “We kozen er bewust voor niet groter te worden. Hoe groter, hoe moeilijker hanteerbaarder.”

Ook zijn schoonzoon huldigt dit principe. Hij werkte mee aan de restauratie van Villa Elise aan het Julialaantje, dat de monumentenprijs 2015 kreeg. Daar is Loek van Zeeland best trots op. Zijn klanten bestaan uit particulieren, renovatiewerk en VVE’s.
In de Cobbenhagenstraat 16 staat een prachtige bedrijfshal voor de materialen en apparatuur. Hier is ook de werkplaats waar zij het ambachtelijke loodgieterswerk kunnen voorbereiden, zoals het zetten van zinken goten en dergelijke.

“Wij zijn een erkend installatiebedrijf. Daar hechten wij veel waarde aan. Er staat bij ons niet voor niets op onze bussen ken de erkende, zeker is zeker’’. Wij leveren vakwerk met goede service en garantie. Onze allround monteurs zijn goed geschoold en doordat wij aangesloten zijn bij de brancheverering Uneto VNI, worden zij bijgeschoold met alle nieuwe technieken. Zodat wij u zowel ambachtelijk werk als moderne techniek kunnen garanderen. Tevens zijn wij een Kenteq erkend leerbedrijf. Vele monteurs hebben bij ons de fijne kneepjes van het vak geleerd”.