Nieuwe A4 levert ruim tien minuten winst op

Afgelopen vrijdag werd de A4 vanuit Schiedam richting Delft al geopend. Zondagavond rond 22:30 werd ook de wegversperring tussen Delft en Schiedam weggehaald en konden automobilisten gebruik maken van de weg. Door dit 7 kilometer lange stukje weg is een groot knelpunt opgelost tussen Den Haag en Rotterdam. Er komt nog een officiële feestelijke opening, maar deze zal plaatsvinden aan het begin van het nieuwe jaar.

Vorige week kon iedereen nog hardlopen en fietsen op de nieuwe weg. Door de grotere capaciteit tussen Den Haag en Rotterdam zal de reistijd afnemen. Wel verwacht Rijkswaterstaat dat weggebruikers moeten wennen aan deze nieuwe verkeerssituatie. Dit kan ertoe leiden dat afwisselend wel en geen files ontstaan op de A13 en de A4, zo meldt Rijkswaterstaat. Ook kan file ontstaan in de Ketheltunnel.

Verkeer komende van het Beneluxplein richting Den Haag heeft met het openen van dit traject een tijdwinst van ruim tien minuten en hopelijk minder files. Rijkswaterstaat verwacht op dagbasis 128.000 auto’s te verwelkomen op de nieuwe weg.

Foto: Rijkswaterstaat