Rijswijkse gehandicapten willen ook een eigen plekje

Zo’n 100 leden telt de Rijswijkse gehandicapten vereniging ARGO. Samen ondernemen ze activiteiten, maar vooral ook delen ze met lotgenoten ervaringen. Voorzitter Daniil Jakolev zou graag meer organiseren en voor meer Rijswijkse gehandicapten. “Er zijn nu veel gehandicapten die we niet bereiken. Als we een eigen plekje hebben in Rijswijk kunnen we meer doen. Ook voor jonge gehandicapten die overdag werken”. “We willen gehandicapten uit hun isolement halen. Ook zij moeten meedoen aan de Rijswijkse gemeenschap. Iedere Rijswijker heeft het recht om volwaardig mee te doen”, vult hij aan. Bekende activiteiten zijn de scootmobielclub S.cAr.go , het zangkoor Amezing, bewegingsbanken en de yoga. “In de toekomst willen we graag ook andere activiteiten, zoals dansen, schilderen, film.
Een paar dagen in de week en dan ook ’s avonds willen we graag een locatie die rolstoeltoegankelijk is waar gehandicapten elkaar ontmoeten. Er zijn veel onderwerpen die je liever met lotgenoten bespreekt. Het kan toch niet zo zijn dat een gehandicapte of chronisch zieke in Rijswijk dubbel gehandicapt is, omdat hij nergens terecht kan.”

(noot redactie: In Rijswijk maken ongeveer 5.000 inwoners gebruik van een voorziening in het kader va de WMO. Het betreft hier gehandicapten en chronisch zieken. Dat is meer dan één op de tien Rijswijkers)