Mogelijk toch weer skatepark in Rijswijk

De skatebaan aan de Sir Winston Churchillaan moest het veld ruimen om plaats te maken voor de tijdelijke behuizing van de Godfried Bomansschool. In het nieuwe jaar gaan de leerlingen hier naar school. De jongeren die gebruik maakten van de skatebaan kwamen bij Omroep Rijswijk en vertelden dat ze het jammer vinden dat ze geen ruimte meer hebben. Na de brand afgelopen zomer die drie basisscholen in de as legde moest er snel een oplossing worden gevonden voor de leerlingen. De Godfried Bomansschool kon tot de Kerst naar Delft, maar die moet in het nieuwe jaar weer in Rijswijk een plekje hebben. Dat is gevonden op de plek waar de skatebaan was langs de Churchillaan.
De fractie van de PvdA, bij monde van Wil van Nunen, stelde hierover tijdens de raadsvergadering op dinsdag 15 december vragen aan de wethouder van Onderwijs, Nicole Dierdorp. Met name wilde ze weten wat de wethouder met deze jongeren gaat doen, aangezien er voor oudere jongeren toch al niet veel mogelijkheden zijn in Rijswijk.

De wethouder antwoordde dat ze inmiddels contact heeft gehad met de jongeren en dat er een gesprek komt met haar en de jongeren om te kijken wat de mogelijkheden zijn, waarna ze met een plan komt.