Dronkenschap in Rijswijk veroorzaakt diverse aanrijdingen

Op zaterdag 12 december kwam er een melding binnen dat er diverse geparkeerde voertuigen waren aangereden op de Clavecimbellaan te Rijswijk. Ter plaatse meldde zich een vrouw en zij verklaarde de veroorzaker te zijn van de aanrijding. Op de plaats van de aanrijding werden ook twee mannen aangetroffen en zij verklaarden als passagier bij de vrouw in het voertuig te hebben gezeten. Deze mannen bleken behoorlijk onder invloed te zijn van alcoholischedrank.
Ter plaatse werd getwijfeld aan de rijgeschiktheid en/of rijvaardigheid van de vrouw en daarom werd besloten om het rijbewijs bestuurlijk in te vorderen.
Vervolgens werd één van de mannen behoorlijk vervelend waarna hem gevorderd werd zich te verwijderen. De man bleef zich hinderlijk gedragen en hij vond het op enig moment nodig om de agenten te beledigen.

Hij werd aangehouden en pleegde hierbij het nodige verzet. Ook de tweede man werd aangehouden ter zake openbare dronkenschap.
De aanrijding werd administratief afgehandeld en de benadeelde partijen werden op de hoogte gesteld. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en er zal een mededeling opgemaakt worden voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het vervolg van de procedure is afhankelijk van de feiten die de politie heeft geconstateerd. Op grond van de mededeling en de geconstateerde feiten kan het CBR besluiten dat de bestuurder een cursus moet volgen of dat zij zich moet laten onderzoeken.

De man die werd aangehouden ter zake van belediging, verzet bij aanhouding en openbare dronkenschap ontving drie boetes van in totaal 740 euro.
De tweede man kreeg een boete van 90 euro voor openbare dronkenschap. Beide mannen mochten het bureau na verhoor weer verlaten.