Honderden nieuwe woningen bij de Bogaard

In de jaren zeventig was winkelcentrum In de Bogaard een voorbeeld voor heel Nederland. Nu anno 2015 wordt het opnieuw een voorbeeld hoe je met je tijd meegaat. Nu staat een kwart van de winkels leeg, ook de helft van de kantoorruimte in de omgeving. In de Bogaard wordt straks een leef- en woongebied in plaats van alleen een winkelgebied. Met vele honderden nieuwe woningen. Binnen twee jaar zal dat zichtbaar zijn. De wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert zijn uitgebreid geïnterviewd (twee pagina’s) door twee redacteuren van het Algemeen Dagblad. Hierin blijkt dat zich voor het oude belastingkantoor al tien ontwikkelaars hebben gemeld om er woningen van de te maken. Koop- en huurwoningen voor starters, kleine huishouders, vijftig plussers. Op de plaats van het HBG-kantoor, waar nu tijdelijk studenten in wonen, komen woontorens met 500 tot 600 woningen!
Overigens het saaie Bogaardplein, daar zijn ook ideeën voor. Dat moet een horecaplein worden en een plek om grote evenementen te organiseren. Op korte termijn zal het traditionele aanbod van het winkelcentrum veranderen. Van alleen producten kopen, naar meer beleving en gezelligheid. Dat begint in de Terp met nieuwe terrassen.

Het heeft even geduurd voordat de resultaten van overleg en vergaderen zichtbaar werden. Maar alleen al in het winkelcentrum heb je ter maken met 13 eigenaren. De gemeente steekt in het project 50.000 per jaar, als zeg maar de olie om de motor te laten draaien. De motor is gestart, de olie zit erin, nu kilometers maken. (p.s. lijkt mij wel leuk, een appartement bij de Bogaard nieuwe stijl, toch maar de krant in de gaten houden. Zal wel veel vraag naar zijn).