Veiling kavel Geestbrugkade afgelast

Gisteren, woensdag 9 december, zou de braakliggende bouwkavel aan de Geestbrugweg 38 worden geveild omdat de eigenaar failliet is verklaard. Drie Rijswijkers ontwikkelden een plan er een parkeergarage te bouwen voor (oldtimer)auto’s, motoren, boten. De executoriale veiling is geannuleerd aangezien de bank overeenstemming bereikte over de schuld. Mogelijk kan er direct worden onderhandeld met de curator. Het kavel is uniek gelegen, direct aan de trekvliet. De huidige eigenaar wilde er een luxe appartementencomplex van zeven etages hoog bouwen, dat had niet de instemming van de gemeente. Volgens insiders betaalde hij een miljoen voor de grond.
De parkeergarage krijgt twee- of drie bouwlagen komen met minimaal 56 en maximaal 78 units van 3 bij 6 meter. De breedte mogen de eerste kopers zelf bepalen. Dat geldt ook voor de tussenwanden en de deur. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte aan de voorzijde om je om te kleden, koffie te drinken en te douchen. De gevel zal aansluiten bij de architectuur van de andere gebouwen op de Geestburgkade en Leeuwendaal.

Voor de financiering wordt een crowdfunding-constructie gekozen. Gegadigden die nu instappen besparen zich een fors bedrag. Een standaard stallingsbox van 3 bij 6 meter kost nu 25.000 euro, en na de start 40.000 euro.

Meer info: www.parkerenalacarte.nl/