Wilhelminapark wordt ook Zwempark

Het Wilhelmina wordt een echt stadspark om te recreëren. Met luieren aan het water, wandelen, fietsen en ……zwemmen. Jazeker, zwemmen. Afgelopen jaren sloeg de blauwalg hier altijd direct toe. Dat maakte de Wilhelminaplas tot verbonden gebied. Maar nu gaat er echt wat gebeuren. In april en mei gaat de plas leeg. De bodem wordt weggebaggerd. Vervolgens wordt de stroming aangepast. Als het water weer teug is, zal de blauwalg tot het verleden behoren Het Wilhelmina wordt een echt stadspark om te recreëren. Met luieren aan het water, wandelen, fietsen en ……zwemmen. Jazeker, zwemmen. Afgelopen jaren sloeg de blauwalg hier altijd direct toe. Dat maakte de Wilhelminaplas tot verbonden gebied.
Maar nu gaat er echt wat gebeuren. In april en mei gaat de plas leeg. De bodem wordt weggebaggerd. Vervolgens wordt de stroming aangepast. Als het water weer teug is, zal de blauwalg tot het verleden behoren.

Dat vertelde wethouder Ronald van der Meij dinsdagavond 8 december tijdens de vergadering van het gemeenteraadsforum. Door de stroming te veranderen is er veel minder voeding voor de blauwalg. Daardoor verbetert de kwaliteit van het water.