Driesprong wordt Vlindertuin van Rijswijk

Vandaag, woensdag 9 december, vroeg in de morgen zijn ze begonnen. De Jongens van het Rijswijkse Hoveniersbedrijf Oltmans. Met het planten van 7.500 bloeiende heesters en 29 bloesembomen zoals appels, peren, prunus en sierkers in het park de Driesprong. Van het voorjaar komen dan nog eens bloeiende vaste planten.
En dan kan je denken aan de anemoon, de lupine en chrysanten. Daarmee wordt de Driesprong een uitgelezen leefgebied voor vlinders. De laatste tien maanden gebeurt er heel veel in Rijswijk wat betreft het groengebeuren. Dat begint met onze parken. Daar hebben we er – gelukkig – veel van. Het park Cromvliet wordt in nauw overleg met de buurtbewoners opnieuw ingericht. Met vruchtbomen, een speelplek voor de kinderen met natuurlijk speeltoestellen en misschien ook een moestuin die de school gaan adopteren.

Daarnaast is de voorbereiding van de ‘ombouw’ van het Wilhelminapark tot een stadspark zoals het Vondelpark in een ver gevorderd stadium. Daarover spraken gisteren raadsleden, maar daarover in een volgend verhaal meer. Op initiatief van een aantal bewoners staat nu ook Park Hofrust op de agenda. Dat wordt ook een park dat echt onderdeel van de wijk wordt.

Maar terug naar vanochtend. Zeven giga kratten met duizenden struiken staan bij Oltmans op de Sir Winston Churchillaan. 7.500 om precies te zijn. Als leek denk je, oeps dat is werk. De hoveniers vinden het een fantastisch project. Ze hebben na de scholenbrand ook weer struiken gezet in de tuinen die bij de schoonmaak helemaal waren leeggehaald. Nu zetten ze de rhododendrons, de magnolia en de vlinderstruiken in de aarde. Een strook van de Karel Doormanlaan tot de Dr. Colijnlaan, zo’n 200 meter. Als de struiken in het voorjaar gaan bloeien zal het direct vlinders aantrekken, zeker als de bomen in de bloesem staan en de vaste planten in de grond zitten.

Misschien een leuk idee om na een tijdje een bord te plaatsen met daarop de vlinders er leven met informatie.