RijswijkBuiten bereikt 1 miljoen watt zonne-energie

Er is veel over gesproken, maar nu is het realiteit. De eerste 300 woningen in RijswijkBuiten zorgen voor 1 miljoen watt. Tot 2013 komen er nog 3000 woningen bij. Hiermee is RijswijkBuiten een energieneutrale wijk zonder aardgas. De meetresultaten laten zien dat we onder fraaie architectuur energie producerende woningen hebben kunnen realiseren. Vast onderdeel van de maatregelen zijn onder andere warmtepompen, die warmte uit de bodem halen en zonnepanelen op de woningen die duurzame elektriciteit produceren. Bijzonder hierbij te vermelden is dat voor de bewoners een energiecontract is ontwikkeld, waarbij de bewoners een vaste prijs betalen voor de energie om de woning te verwarmen, koelen, ventileren en voor warm water.
Klimaatgarant, betrokken partner in deze ontwikkeling, garandeert dat deze prijs voor 25 jaar vaststaat. Onderhoud, service en garantie op de installaties is tevens voor een periode van 25 jaar inbegrepen! Voor de bewoners is hiermee een concrete garantie van energieprestatie vastgelegd.

RijswijkBuiten is nu al één van de wijken in Nederland met de meeste zonnepanelen en zal veruit de grootste worden als ook de resterende 3.000 woningen van zonnepanelen voorzien worden.