Godfried Bomansschool zamelt in voor de Voedselbank

Met de Kerstdagen is het voor Rijswijkers met een minimum inkomen geen feest. Nigel Marijt van groep zes van de Godfried Bomansschool en zijn oma Tonnie bedachten daarom een plan om alle leerlingen van school te vragen houdbare levensmiddelen mee te nemen. In elke klas staat een krat waar alles wordt verzameld. Woensdag 16 december gaan de kratten naar de Rijswijkse voedselbank. Hier worden er voor de 130 cliënten pakketten van gemaakt. Een Opsteker voor de Kerstdagen van de jonge Rijswijkerstjes. “Tegen de feestdagen zie je het aantal mensen die een beroep doen op de Voedselbank toenemen”, zegt Ton van Schie van de Voedselbank. “Het is zeker dan niet makkelijk om elke week weer voor iedereen een pakket te maken. Het is fantastisch dat jonge kinderen dit initiatief nemen in deze tijd van het jaar”.
De komende week gaan de ruim 300 kids bij buren en familie vragen om te helpen. Ken je dus een buurjongen of een nichtje dat op de Godfried Bomanssschool zit, help dan ook mee. Het gaat vooral om koffie, thee, suiker, rijst, macaroni, spaghetti, mihoen,ontbijtkoek, pindakaas, pastasauzen, soepen in blik of potten, etc.
Woensdag 16 december gaan we kijken hoe de actie is gegaan. Dat is langzamerhand ook de laatste schooldag van de kinderen van de Godfried Bomansschool in Delft voordat ze in het nieuwe jaar weer terug zullen zijn in Rijswijk, Doe ook mee.