Pop-up kledingbank krijgt vervolg

Al ver voor de klok van één stonden woensdag 2 december de eerste klanten van de Pop-up kledingbank voor de deur van de grote zaal van wijkcentrum Stervoorde. Zij kwamen voor een dag gratis winkelen voor hun garderobe. Er was een complete kledingcollectie uitgestald, in alle soorten en maten. Wethouder Björn Lugthart bracht ook een bezoek, en overhandigde de organisatie een idee-cheque. “Het is een succes, er komt zeker een vervolg”, aldus Nel Pa Snel na de start stonden er meer dan 150 Rijswijkers binnen. Met kleding, maar ook schoenen, speelgoed en kinderboeken vertrokken zij blij naar huis. Deze kledingbank is bedoeld voor Rijswijkers met een bijstandsuitkering en mensen die in de schuldsanering zitten. Er was een complete kledingcollectie uitgestald, in alle soorten en maten.

Wethouder Lugthart was onder de indruk van de professionele opzet van de Pop-op kledingbank en de enorme inzet van de vele vrijwilligers. Hij feliciteerde ze met het grote succes. “Jullie hebben heel veel werk gehad aan de voorbereiding. Het verzamelen en uitzoeken van alle kleding, het sorteren en hier vandaag netjes presenteren. Maar het resultaat is fantastisch”. Ook sprak hij met bezoekers. Tot vier uur bleef het druk met een komen en gaan van moeders met kinderen, vaders en hele gezinnen.

“Er hangt nu al veel, maar we hebben nog veel meer gekregen. Aan de grote opkomst zie je dat hieraan behoefte is. Zoveel mensen hadden we echt niet verwacht. We gaan nu met alle vrijwilligers kijken hoe we verder gaan”.