Wie rijdt oudere mede-Rijswijkers

Veel Rijswijkse 65plussers kunnen niet met het openbaar vervoer reizen. Daarom is in Rijswijk de Particuliere Vervoersdienst die ouderen van huis naar de gewenste bestemming rijdt en daarbij de nodige ondersteuning biedt. Met elkaar en voor elkaar.
“De mobiliteit, veiligheid en contactmogelijkheden van ouderen worden hierdoor aanmerkelijk vergroot”, zegt coördinator Jules Hirs Welzijn Rijswijk zoekt vrijwilligers met een eigen auto, die een aantal uren per week ouderen kunnen vervoeren en zo nodig te ondersteunen. De vrijwilliger zet zich in wanneer het hem of haar schikt. Een autokostenvergoeding wordt rechtstreeks door de oudere aan de chauffeur betaald
.
Wilt u niet rijden maar wel vrijwilligerswerk voor deze dienst doen, dan kunt u zich inzetten bij de telefooncentrale waar de ritten dagelijks worden ingepland. U moet dan wel één ochtend in de week beschikbaar te zijn.

Overigens heeft Welzijn Rijswijk ook de beschikking over twee personenbussen, waarvan er één ook voor een rolstoel geschikt is. Ze zoeken chauffeurs die op afroep bereid zijn om met één van deze bussen te rijden.

Voor nadere informatie kunt u bellen naar Jules Hirs, di. t/m do. 070 7579212 of een e-mail sturen naar jules.hirs@welzijn-rijswijk.nl