A Russian Night in Rijswijkse Schouwburg

Het Don KosakenChor Russland treedt op donderdag 3 december om 20.15 uur op in de Rijsiwjkse Schouwburg. Het koor is op de internationale concertpodia een graag geziene gast.
Met de gezangen van de Russisch-orthodoxe kerk en hun Slavische volksliederen symboliseren ze voor miljoenen mensen het oude Rusland. De Nederlander Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1994 benoemd tot chef-dirigent van het koor. Het Don KosakenChor Russland treedt op donderdag 3 december om 20.15 uur op in de Rijsiwjkse Schouwburg. Het koor is op de internationale concertpodia een graag geziene gast. Met de gezangen van de Russisch-orthodoxe kerk en hun Slavische volksliederen symboliseren ze voor miljoenen mensen het oude Rusland. De Nederlander Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1994 benoemd tot chef-dirigent van het koor.

Russische romantische liederen bieden een onuitputtelijke bron van poëtische figuren en prachtige melodieën. Grote Russische componisten hebben zich hierdoor laten inspireren. De traditie van de klassieke romantiek wordt ook waargenomen in composities van Sovjetkunstenaars. In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Na de hernieuwde erkenning van de Kozakken is het koor terug aan de oevers van de Don.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya).