Jumbo Foodmarkt naar In de Bogaard

Jumbo heeft aangegeven dat ze een Jumbo Foodmarkt wil vestigen in De Terp in winkelcentrum In de Bogaard. De Terp gaat zich ontwikkelen tot een plek waar foodbeleving centraal staan. Een plek waar je verblijft, consumeert en beleeft.
De Jumbo Foodmarkt is een belangrijke drager van deze ontwikkeling met naast het gebruikelijke assortiment ook diverse specialiteiten, waar koks gerechten bereiden om direct te eten of mee naar huis te nemen. Deze Foodmarkten bestaan al in Breda en Amsterdam.

Met de ontwikkeling van een Jumbo Foodmarkt, het inpassen van de huidige winkels, het toevoegen van food-gerelateerde winkel- of belevingsformules, diverse horecaconcepten en meer leisure, creëert eigenaar Syntrus | Achmea een verblijfsomgeving met een volledig aanbod op het gebied van ‘winkelen, vermaken en verblijven’. Een totaalconcept wat voor de Terp, maar ook zeker voor In de Bogaard in zijn geheel, versterkend werkt. Daarnaast draagt een foodconcept bij aan de opgave om de vele m2 leegstand die de non-food sector de laatste jaren heeft achtergelaten, te vullen met een functie die wel economische groei kent.

Daarnaast heeft wethouder René van Hemert de Retaildeal ondertekend in het kader van de Retailagenda van het Ministerie van Economische Zaken. Voor Rijswijk heeft dat als voordeel dat wij gebruik kunnen maken van de ‘toolkit’ en het netwerk dat bij deze agenda hoort. Belangrijk element is de samenwerking aan de toekomstbestendigheid van winkelgebieden. Rijswijk zet hierbij in op In de Bogaard, waardoor het winkelcentrum van een gemeentelijke aangelegenheid een regionale dimensie krijgt.

Als deelnemende gemeente maken we een visie op de detailhandel en een bijbehorend actieplan met prioriteiten. Op 26 januari komt er een presentatie voor de raadsleden met als onderwerp ‘Bogaard en omgeving’, waarbij ook de voorstellen voor de HBG-locatie worden gepresenteerd. Kortom, het schip ligt op koers en de motoren zijn gestart !