20 jaar De Strijp, van glastuinbouw tot woonwijk

Bewonersorganisatie De Strijp vierde woensdagavond 25 november het 20-jarig bestaan van de Strijp. De Strijp is al ouder, maar dan als glastuinbouwgebied. “In 1994 werd begonnen met de bouw van een nieuwbouwwijk in het gebied. In 1995 werden de eerste 4 woningen opgeleverd”, memoreerde voorzitter Jacob Schot. “Dat was het begin van de huidige woonwijk”. Nu met zo’n 1500 huishoudens en 4.000 bewoners Een jubileum. Reden voor een feestje bij Jeu de Boulesclub ABA, Lupinepad 1in De Strijp. Maar eerst was er nog een bewonersvergadering met op de agenda het vervangen van bomen op de Lange Dreef en het nieuwe speeltoestel in het – inmiddels 10 jaar oude – wijkpark.
Ook konden vragen worden gesteld aan wijkagent Martien den Brabander. Hij hield een vurig betoog voor het tot stand komen van een buurtpreventieteam in De Strijp. Jacob Schot overhandigde wethouder Björn Lugthart het eerste exemplaar van het eindrapport van de werkgroep ‘Parkeerproblematiek en Verkeersveiligheid’.

Na afloop van de bijeenkomst was er, onder het genot van een hapje en drankje, ruimte om zelf eens een balletje te gooien. En natuurlijk om gezellig na te praten over de afgelopen 20 jaar.