1 op 18 auto’s heeft geen parkeervergunning

Rijswijk kampt in veel wijken met een tekort aan parkeerplaatsen voor bewoners. Daarom zijn de parkeervergunningen geïntroduceerd. In Leeuwendaal zijn de laatste de laatste weken nog acht extra parkeerplaatsen bij gekomen.
Toch hebben bewoners in Leeuwendaal het idee dat de parkeerdruk weer groter wordt. Niet verwonderlijk. Onderzoek van Omroep Rijswijk toont aan dat 1 op de 18 auto’s staat geparkeerd zonder parkeervergunning. Regelmatig kwamen er bij de redactie signalen binnen van bewoners van de wijk Leeuwendaal, die de laatste maanden weer steeds meer moeite hebben hun auto te parkeren. Daarbij werd aangegeven dat er ook auto’s staan geparkeerd – met een Nederlands kenteken – zonder de verplichte parkeerkaart.

Afgelopen nacht, de nacht van 24 op 25 november, hebben we de proef op de som genomen en zelf gecontroleerd. Wat hieruit blijkt is schrikbarend. Veel auto’s hebben geen parkeerkaart. Voor de wijk zijn dat er 46. Auto’s die niet bekend zijn bij de gemeente, waardoor de druk in de praktijk nog hoger is dan blijkt uit de systemen, die zijn gebaseerd op verstrekte parkeerkaarten.