Oversteek Lange Kleiweg moet veiliger

Naar aanleiding van recente ongelukken stelde raadslid Johanna Besteman (CDA) donderdagavond 24 november in de gemeenteraad vragen over de gevaarlijke situatie bij de oversteekplaats op de Lange Kleiweg ter hoogte van de hockeyclub.
Wethouder René van Hemert laat ribbels in de weg maken om de auto’s af te remmen, heeft al een extra lantarenpaal laten zetten, en overweegt een boom weg te halen die het zicht op auto’s belemmert. De verkeersveiligheid op de Lange Kleiweg is in het geding. Auto’s naderen met hoog tempo de fiets- en voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Rijswijkse Hockey Club. Dat levert gevaarlijke situaties op. “Wanneer is wethouder Van Hemert van plan hier wat aan te doen”, vroeg Johanna Besteman.

Ook bij de wethouder is de situatie bekend. Hij heeft al een extra lantarenpaal laten zetten, om ter plaatse meer licht te hebben, zeker nu in de donkere winterperiode. “Ik heb ook opdracht gegeven voor snelheidsremmende maatregelen. Voor de oversteek komen ribbels in het wegdek, dat de auto’s afremt. Daarnaast is het zicht op auto’s die aankomen ernstig belemmerd door de rij grote bomen. Als het noodzakelijk is zal een boom moeten verdwijnen, maar dat gebeurt alleen als het echt nodig is. Daarbij volgen we de procedure die er voor is, dat kost zo’n zes weken.” Hij verwacht voor 1 maart de aanpassingen te hebben gerealiseerd.