Rijswijkse minima de klos door beslissing Hoogheemraadschap

Een oproep donderdag van wethouder Björn Lugthart voor de vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland ten spijt, hebben de ‘hoge heren’ van het Hoogheemraadschap Delfland besloten dat ook minima moeten dokken voor de zuivering van afvalwater.
Een gezin, dat al bij de voedselbank loopt, moet vanaf 2017 een bedrag van 280 euro ophoesten. Dat gaat zeker problemen geven, daar heb je weinig fantasie voor nodig.
Net als Rijswijk, waren nog meer gemeentebesturen fel gekant tegen verandering. Niet van deze tijd. Björn Lugthart spreekt zelf van onbehoorlijk bestuur. Je vraagt je uit welke tijd deze heren komen als ze tegen het verzoek van al deze gemeentebesturen ingaan.
Naast de Rijswijkse wethouder Lugthart maakten nog zes wethouders gebruik van het spreekrecht vooral. Daarnaast namen ook gehandicapten en minima zelf woord.

De reden waarom Delfland stopt met de kwijtschelding is een financiële. Het gaat om een totaalbedrag van 15 miljoen euro. Daarmee bezorgen ze 54.000 minima gezinnen slapeloze nachten.