Caeciliaconcert in de Bonifatiuskerk: Maria Hymnen

Zondagmiddag 22 november zingt het gemengd koor Gloria Deo en het Schola Cantorum onder leiding van dirigent/organist Gerard Legierse dan vanaf 15.00 uur het Caeciliaconcert in de Bonifatiuskerk. Met dit concert viert het koor Gloria Deo zijn 40-jarig jubileum. Samen met Schola Cantorum kunt u een muzikale ode aan de heilige Caecilia verwachten. Het programma van het Caeciliaconcert staat in het teken van Maria Hymnen. Na afloop van het concert trakteert het jubilerend koor de bezoekers op een drankje.
De Schola Cantorum zingt o.a. een meerstemmig Magnificat van Nieland en een Regina Caeli van deze componist. De sopraan Annemieke Storm zingt twee Ave Maria’s van Caccini en Bach-Gounod. Op het hoofdorgel speelt Gerard Legierse een werk van J.S. Bach en Gloria Deo zingt o.a. een Magnificat van Hendrik Andriessen en het Sancta Maria van Mozart. Verder kunt u van Mozart de Missa brevis in bes verwachten. Annemieke Storm zingt daarin de solo ‘Benedictus’. Een gevarieerd muziekprogramma met schitterende composities die garant staan voor een mooi concert!

Wie is Caecilia?
Caecilia is een Romeinse martelares en heilige in de Rooms-katholieke Kerk. Volgens de legende kwam ze uit een Romeinse voornaam geslacht Caecilia. Ze zou zeer jong zijn gedwongen te huwen met iemand uit een andere Romeinse adellijke familie. Ze vond troost in de muziek en stierf de marteldood omstreeks 230. De feestdag van de heilige is op 22 november. Als patrones van muzikanten werden talrijke muziekverenigingen, koren, fanfares en orkesten naar haar vernoemd.

Dit bijzondere concert met verschillende stijlen muziek vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.