Traditie dit weekend geschreven in bibliotheek

Voor het eerst is een open wand tentoonstelling voor amateur kunstenaars en een kunstveiling georganiseerd in de bibliotheek. Het succes is zo groot dat beide nieuwe evenementen volgend jaar al op de agenda staan. Ook wethouder Ronald van der Meij, die de Open Wand expositie zaterdagmiddag 14 november opende, bood mee op de veiling en ging met een bijzondere bronzen lamp naar huis. Veel amateurkunstenaars maken al jaren mooi werk, maar exposeren nooit. Dat wilde de bibliotheek doorbreken. Daarom kwam ze met het idee van een Open Wand tentoonstelling, waarbij de Kunstuitleen haar ‘wand’ aanbood. De respons van kunstenaars was overweldigend en het aangeboden werk van hoog niveau.
Wethouder Van de Meij was vooral gecharmeerd van het werk van Anik Penez, waarin hij de verbondenheid van de mensen en de geloven gesymboliseerd zag. Tot 28 november is het werk te bekijken.

Direct na de opening werd de veiling gehouden van tien werken uit de collectie van de kunstuitleen. Variërend van een bronzen beeld en een drietal keramieken objecten tot een gouache van de nieuwe kerk in Den Haag en een genummerde litho van de Rotterdamse haven. Vlot gingen op één na alle aangeboden werken naar een nieuwe eigenaar, waarbij stevig tegen elkaar werk opgeboden. Reden voor veilingmeester Winfried Smith om de spanning op te voeren.