Bioscoop in Winkelcentrum In de Bogaard

De eigenaar van de overdekte passage De Terp overweegt om in het winkelcentrum een bioscoop te gaan vestigen. Het betreft hier nog slechts verkenningen, maar zou wel een goede oplossing zijn voor de leegstaande winkelpanden. De laatste jaren hebben veel winkelcentra te maken met consumenten die hun aankopen in toenemende mate doen via internet. Dat gaat ten koste van de omzetten van de middenstand. Winkelcentrum In de Bogaard is een van de oudste overdekte winkelcentra in Nederland en werd in 1963 geopend. In de jaren negentig werd het centrum maar liefst drie keer getroffen door brand. Vanaf de jaren negentig tot 2007 is het centrum in etappes compleet gerenoveerd en fors uitgebreid tot de huidige 90.000 m², verdeeld over circa 180 winkels. De drie overdekte passages De Sterpassage, De Terp en De Prinsenpassage zijn in handen van diverse eigenaren. De Terp is eigendom van Syntrus Achmea.
Naast detailhandel, horeca en dienstverlening maken ook woningen, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, parkeren en infrastructuur deel uit van het plangebied. Deze functies bevinden zich vooral in de flanken.

Winkelcentrum In de Bogaard is centraal gelegen in Rijswijk en ligt dicht bij lopen het station van Rijswijk. Het winkelcentrum is ook uitstekend bereikbaar met de auto en andere vormen van het openbaar vervoer. Zo stopt er een tram vanaf het station van Den Haag en hebben 4 buslijnen een halte bij het winkelcentrum. Het winkelcentrum wordt omgeven door vier belangrijke stadswegen, die een goede bereikbaarheid op lokaal en bovenlokaal niveau waarborgen.

De Terp valt vooral op door de royale binnenmaatvoering van de Terp, een passage van 12 meter hoog, een binnenplein van 42 bij 32 meter, geven de bezoeker nooit het gevoel in een overdekt winkelcentrum te lopen. Interieur en exterieur zijn met elkaar verweven. Door toepassing van dezelfde materialen, baksteen gevels, porfierkeien in patronen en bomen met buitenafmetingen, wordt een eenheid gevormd.

Aan de buitenzijde van het winkelcentrum plooit het landschap zich over het twee verdiepingen hoge winkelcentrum. Op een hoogte van 9 meter boven de straat bevindt zich een dik groen tapijt. De terp steekt als een onwaarschijnlijk groene molshoop uit boven haar omgeving als vervolg op de parkachtige zone tussen Rijswijk en Den Haag.