Winkelcentrum In de Bogaard krijgt veiligheidscheck

Jaarlijks wordt voor 1,8 miljard euro gestolen uit winkels. Per winkel is dat 1,5% van de omzet. En bij winstmarges van 4% is dat een groot probleem voor ondernemers. Woensdagmiddag 11 november verrichtten 24 ROC-studenten een veiligheidscheck in de winkels om tips te geven die criminaliteit tegengaan. Het doel is om winkeliers nog bewuster te maken van hun veiligheidsrisico’s. Burgemeester Bezuijen voerde de eerste check uit. De twee-jaarlijkse studierichting Handhaving leidt op tot functies beveiligheidsorganisaties of bijvoorbeeld de HTM. Ook zijn er die doorstromen naar de politieacademie. Burgemeester Michel Bezuijen houdt een welkomstwoord voor de 24 studenten. “In ben heel blij met deze actie van jullie. Samen met winkeliers, handhavers en politie zijn we actief met de veiligheid. Jullie leveren hieraan vanmiddag een belangrijke bijdrage.”
Ook wethouder Economische Zaken, René van Hemert, benadrukte het belang van en veilig winkelcentrum. “Op alle gebieden zijn we erg actief om winkelcentrum In de Bogaard aantrekkelijk te houden. Veiligheid voor de winkeliers en voor de winkelende burgers is daar één van”. In het winkelcentrum zijn een aantal BOA’s, dat zijn Buitengewone OpsporingsAmbtenaren actief, een aantal dat wordt uitgebreid. Zij zijn de ogen en de oren en staan in contact met de politie.

Overvallen, winkeldiefstal en agressie zijn onderwerpen die sterk leven bij veel ondernemers. De indruk bestaat echter dat ze niet altijd even goed zijn voorbereid. Het ontbreekt soms aan kennis. Zowel over maatregelen op het gebied van preventie als over hoe te handelen als er toch iets gebeurt. Een Veiligheidscheck is een eerste mogelijkheid om hier verandering in aan te brengen. Tijdens speciale actiedagen gaan ROC-studenten op bezoek bij ondernemers in In de Bogaard. Zij bieden ondernemers een gratis veiligheidscheck aan. Daarmee krijgen ondernemers in hun eigen winkel belangrijke tips om criminaliteit tegen te gaan. Het doel is om winkeliers (nog) bewuster te maken van hun veiligheid(srisico’s). Daarnaast doen de studenten zo praktijkervaring op. Meerinformatie www.veiligondernemenbeginthier.nl/winkelcriminaliteit/veiligheidscheck