8% van Rijswijkse auto’s aantrekkelijk voor autokraker

Politie Rijswijk krijgt veel aangiften van autodiefstal. Op woensdag 4 november controleerde ze in de ochtenduren ongeveer 750 geparkeerde auto´s in de wijk De Strijp.
In 57 auto´s, dat is 8%, waren waardevolle goederen zichtbaar, zoals radio´s, handtassen, kleding, sporttassen, navigatiehouders,aktetassen en kinderwagens Omdat zichtbaar aanwezige goederen aanleiding kunnen geven tot een auto-inbraak, kregen de bewoners preventieadvies. Nog steeds worden in Rijswijk dagelijks auto´s opengebroken. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto´s zien. In de week van 2 tot en met 6 november hielden agenten samen met scholieren, vrijwilligers en gemeenten korte, confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden.

Tijdens de acties werd de nadruk gelegd op het afsluiten van de auto en meenemen van kostbaarheden, zoals camera´s, navigatieapparatuur, autopapieren, geld en creditcards. Ook werd er gewaarschuwd voor het achterlaten van tassen of jassen.

Een auto-inbreker ziet namelijk aan de buitenkant niet of iets waardevol is. Hij zal de ruit in tikken en er dan pas achter komen dat het om een lege tas of een oude jas gaat. De schade is dan al aangericht.