ROC-studenten doen veiligheidscheck in winkelcentrum In de Bogaard

Overvallen, winkeldiefstal en agressie houden ondernemers bezig. Tijdens speciale actiedagen bezoeken ROC-studenten ondernemers in In de Bogaard voor een gratis veiligheidscheck.
Burgemeester Michel Bezuijen houdt woensdag 11 november om 14.30 uur een welkomstwoord bij de actie ‘Veiligheidscheck In de Bogaard 2015’. Ook wethouder René van Hemert is aanwezig. De indruk bestaat echter dat ondernemers niet altijd even goed zijn voorbereid. Het ontbreekt soms aan kennis. Zowel over maatregelen op het gebied van preventie als over hoe te handelen als er toch iets gebeurt. Een Veiligheidscheck is een eerste mogelijkheid om hier verandering in aan te brengen. Tijdens speciale actiedagen gaan ROC-studenten op bezoek bij ondernemers in vooraf geselecteerde winkelgebieden, waaronder In de Bogaard.

Zij bieden ondernemers een gratis veiligheidscheck aan. Daarmee krijgen ondernemers in hun eigen winkel een aantal eenvoudige, maar belangrijke tips om criminaliteit tegen te gaan. Het doel is om winkeliers (nog) bewuster te maken van hun veiligheid(srisico’s). Daarnaast doen de studenten zo praktijkervaring op. Burgemeester Bezuijen voert de eerste check uit.

Zie voor meer informatie www.veiligondernemenbeginthier.nl/winkelcriminaliteit/veiligheidscheck