Aïda, de populairste opera van Verdi

Op woensdag 11 november om 20.15 uur is de opera Aïda, in de uitvoering van de Staatsopera van Tatarstan, in de Rijswijkse Schouwburg. Speciaal voor de bezoekers van Aida organiseert de Rijswijkse Schouwburg om 19.00 uur een inleiding. Tijdens deze inleiding wordt uitleg gegeven over de achtergrond van de voorstelling Aida. Kaarten via www.rijswijkseschouwburg.nl ‘Aïda’ is misschien wel de populairste opera uit het geliefde oeuvre van Guiseppe Verdi. Schitterende melodieën, vele hartverscheurende solo’s en duetten en een overweldigende ‘Triomfmars’ vertellen een fascinerend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte.
Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, houdt van de jonge veldheer Radames. Hij kan haar liefde niet beantwoorden, want hij heeft een heimelijke relatie met de slavin Aïda. Niemand weet dat Aïda in werkelijkheid de gevangen genomen dochter van de koning van Ethiopië is, het land waarmee Egypte in oorlog is. Hun liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Deze opera kent vele hoogtepunten waaronder het liefdeslied gezongen door de tenor Radames voor de slavin Aïda, het gebed van de priesters tijdens de ceremonie voor de bevelhebber en het slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf.

In de uitvoering van de Staatsopera van Tatarstan vormen decors met de Nijl op de achtergrond, Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken samen met schitterende kostuums een rijke traditionele enscenering. De schitterende muziek, gebracht door een groot orkest, koor en de beste solisten van Rusland veroveren je hart.