Wilhelminapark schrikt vrouwen af

We zijn trots op het Wilhelminapark, dat moet een echt stadspark worden. Om te wandelen, fietsen en joggen. Net als in Hide Park in Londen en Central Park in New York. Alleen, er is wel één groot probleem. De verlichting werkt al weken niet. En nu het vroeger donker wordt en later licht, is dat voor veel Rijswijkers een reden om het stadsbos deze uren te mijden. De laatste paar weken is de redactie van Omroep Rijswijk diverse keren benaderd door joggers en fietsers, die hun ongenoegen uitten. Ze vertelden zich ook tot de gemeente te hebben gewend, maar daar kregen ze als antwoord dat een kapotte lantaarn wordt meegenomen in het regulaire onderhoud. Echter hier is geen sprake van een enkele lantaarn die het niet doet. De hele Bosgang, de weg langs het spoor is in donker gehuld.
Niet alleen bewoners van de Muziekbuurt en straks van Rijswijk Buiten, Sion en het Haantje, maar alle Rijswijkers komen er regelmatig. Velen fietsen door het park naar Delft, via de Omloop en het Jan Rodenburgpad, om niet langs de drukke Prinses Beatrixlaan te hoeven met al de uitlaatgassen. Ook joggen veel Rijswijkers er graag omdat er ook hoogteverschillen zijn en dan zijn er natuurlijk de wandelaars die ’s avonds met de hond een rondje lopen. Veel vrouwelijke Wilhelminapark bezoekers hebben al aangegeven dit niet meer te doen nu het vroeger donker wordt.

Het Wilhelminapark in Rijswijk is een groot openbaar wandelpark. De heuvels in het park zijn gecreëerd uit een voormalige vuilstort. Het park is ingeklemd tussen de A4 , de Prinses Beatrixlaan en de spoorlijn Den Haag HS-Rotterdam. Ten oosten van de spoorlijn grenst het aan het Elsenburgerbos. Het park heeft een carpoolplaats, een natuurtuin, een kruidentuin, verschillende waterplassen en een uitkijktoren op een heuvel. In 2010 is het gehele park heringericht. Hierbij is onder andere meer waterberging gerealiseerd.