Dorcas haalt 1000 kg en 3500 voedselpakketten op

Dorcas Hulp Haaglanden heeft zaterdag in Delft, Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden en Rijswijk ruim 1000 kg kleding, dekens en schoenen op en haast 350 voedselpakketten. Kleding werd deze dag het meest gebracht in Rijswijk, ruim 500 kg. Dit is voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Ook kunt u kijken op www.dorcashulpdelft.nl voor meer info. Landelijk werd er ruim 150.000 kg kleding opgehaald en kwamen meer dan 50.000 dozen naar de diverse sorteerdepots in het land. Normaal wordt er tijdens de jaarlijkse landelijk voedselactie nauwelijks kleding gegeven, maar door de aan houdende vluchtelingen stroom vanuit het Midden-Oosten kwamen veel mensen ook kleding brengen naar de inzamel locaties. Er werd de afgelopen zaterdag op ruim 1000 punten in Nederland ingezameld.
Schipluiden bracht zoals haast elk jaar het meeste voedsel bij elkaar. Bij de AH aan de Keenenburgweg konden de mensen een keuze maken uit diverse voedsel pakketten van 7,50,10,00 of 15.00 euro. Men betaald dit bedrag aan de vrijwilligers bij de ingang van de winkel en de filiaal houder koopt daar na afloop voedsel voor. Zo werd voor ruim 250 pakketten gezorgd. Kleding werd deze dag het meest gebracht in Rijswijk, ruim 500 kg. Ook Delfgauw en Pijnacker lieten zich van hun goede kant zien; hier werden ruim 90 voedselpakketten ingezameld!

5000 pakketten gaan nog voor de Kerst naar de allerarmsten deze winter, o.a. naar de vluchtelingen die Dorcas helpt in het oosten van de Oekraïne, maar ook gaat een deel naar de vluchtelingen in Servië,Hongarije,Macedonië en Griekenland. Verder worden de pakketten verspreidt in o.a.Roemenie,Albanië,Kosovo, en Moldavië, voornamelijk naar ouderen,zieken,alleenstaande en grote gezinnen. Deze mensen kunnen niet of nauwelijks financieel rondkomen deze winter, en moeten leven van 50 euro per maand of minder.

Winterkleding,dekens en schoeisel voor de vluchtelingen worden elke maandag ingezameld en direct gesorteerd bij Vihamij, aan de Rijnweg 14 in Delft van 10.00 -16.00. Ook kan men 7 dagen per week terecht op het centrale inzameldepot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord.
Meer info vindt men op www.dorcashulpdelft.nl tel. 070-415 10 13/06-485 25 932 e-mail:dorcashulpdelft@outook.com