Verdachte na klopjacht met 170 km/uur klemgereden

Agenten hielden zaterdagmorgen 7 november een 33-jarige Hagenaar aan nadat deze had ingebroken in een woning aan de Vrouwe Meilendislaan en er met de auto van de bewoners vandoor ging. Na de inbraak ging de man er vandoor en werd uiteindelijk op het Prins Clausplein klemgereden door Rijswijkse agenten. Omstreeks 05.40 uur meldde een oplettende buurtbewoner dat hij een man met een zaklamp had zien rondlopen bij een woning aan de Vrouwe Meilendislaan en dat de man de woning was binnengegaan. Nadat de getuige op het raam van de bewuste woning had gebonst, ging de inbreker er vandoor met de Audi van de bewoners. Agenten gingen met spoed poolshoogte nemen en kregen al snel de auto met daarin de verdachte in het vizier.
Verschillende politie-eenheden, ook van bureau Rijswijk, werden ingezet om de verdachte – die met hoge snelheid door Den Haag reed – veilig aan te kunnen houden. Toen de man met hoge snelheid over de Wippolderlaan reed, is één van de politiewagens voor hem gaan rijden met de bedoeling hem te laten stoppen.
De verdachte probeerde herhaaldelijk de politiewagen te passeren, bleef met hoge snelheid rijden en reed op de Harnaschpolder zelfs rechtdoor over een rotonde. Op het moment dat de man over de Harnasdreef reed en met hoge snelheid een wegversperring van de politie naderde, stuurde hij ineens zijn auto naar links en ramde daarbij een politieauto. De verdachte sloeg de Woudseweg op en reed met onverminderd hoge snelheid verder in de richting van de snelweg A4. Daar reed de man dermate hard dat hij met een snelheid van 170 km/uur nog verder uitliep op de politiewagens die achter hem reden.