Na zes jaar dreigt sluiting voor konijnenopvang Knaaghof

Elk jaar vangt het Knaaghof aan de Rijswijkse Huis te Landelaan zo’n 500 konijnen op. Gedumpte konijnen die op straat lopen of konijnen die worden afgedankt. Deze konijnen worden liefdevol opgevangen, opgelapt. Vervolgens zoeken ze er een lief nieuw baasje voor. Dat kost veel geld. Zonder steun halen ze 2016 niet en hebben de konijnen geen dak meer boven hun hoofd. Breng konijnenvoer, stro, zaagsel of bak cupcakes en verkoop die voor Het Knaaghof Het Knaaghof is sinds 2010 het konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van Dierenbescherming regio Haaglanden. Het centrum vangt jaarlijks zo’n 500 dieren op uit de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Delft, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp. Het opvangen van deze dieren is helaas steeds vaker nodig. Regelmatig worden konijnen en knaagdieren in een impuls gekocht en wanneer de verzorging achteraf tegenvalt, worden ze afgedankt.
Als een konijn of knaagdier bij binnenkomt wordt het dier eerst onderzocht door de dierenarts. Het Knaaghof beschikt over een quarantaine-afdeling en een ziekenboeg om te voorkomen dat eventuele ziektes in de opvang verspreid worden. In Het Knaaghof krijgen de dieren alle verzorging en aandacht die ze nodig hebben. Ook hebben ze ruime speelvelden, zodat de dieren met hun soortgenoten kunnen spelen.
De beheerders staan samen met de vrijwilligers en stagiaires klaar voor de dieren. Professionaliteit staat bij hen hoog in het vaandel en het dierenwelzijn staat altijd voorop.

Het Knaaghof streeft er naar om zo snel mogelijk een goed thuis te vinden voor alle dieren, waar ze de verzorging, ruimte en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ben je nieuwsgierig geworden naar Het Knaaghof? Kom dan vooral eens langs om de dieren te ontmoeten! Kijk ook op www.konijnenopvangdenhaag.dierenbescherming.nl of de facebokpagina van het Knaaghof