Speciaal telefoonnummer en e-mailadres over asielzoekers in Rijswijk

Iedereen die wil helpen bij de opvang van asielzoekers in het Asiel Zoekers Centrum aan de Lange Kleiweg kan zich melden bij de gemeente. Dat kan via het e-mailadres AZC@rijswijk.nl of per telefoon via nummer 06-2737 2307 van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Naar is het AZC aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 volledig in gebruik. Particulieren en organisaties die hulp bij de opvang van asielzoekers willen aanbieden of een initiatief kenbaar willen maken, kunnen zich melden bij de gemeente. Die heeft daarvoor onlangs een speciaal e-mailadres en telefoonnummer geopend. De gemeenteraad heeft zoals bekend op 6 oktober ingestemd met het voorstel tot het vestigen van een tijdelijke (drie tot vijf jaar) opvanglocatie voor maximaal vijfhonderd asielzoekers op het terrein aan de Lange Kleiweg 80.
De voorbereidingen voor de vestiging van het asielzoekerscentrum (AZC) zijn in volle gang. Naar verwachting kan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) de locatie aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 volledig in gebruik nemen. Vragen en zorgen De gemeente richt zich in deze fase op het komen tot de overdracht van het terrein aan het COA en het voorbereiden van de Rijswijkse samenleving op de komst van vijfhonderd asielzoekers. Ook heeft de gemeente aandacht voor de zorgen en angsten die onder de Rijswijkse bevolking leven in relatie tot de komst van het tijdelijke AZC. In de afgelopen tijd hebben particulieren en organisaties uit Rijswijk en omgeving laten weten dat ze praktische hulp en ondersteuning willen bieden aan de toekomstige bewoners van het AZC. In de aanloop naar het AZC heeft de gemeente daarom een apart e-mailadres en een speciaal telefoonnummer geopend. Deze staan open voor vragen, zorgen en initiatieven om hulp te bieden of anderszins een actieve bijdrage aan het AZC te leveren. Dat kan via het e-mailadres AZC@rijswijk.nl of per telefoon via nummer 06-2737 2307 van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Vragen aan COA Vragen over de opvang van asielzoekers kunnen ook gesteld worden aan het COA. Mogelijk staat uw vraag ook bij de veel gestelde vragen op de website van het COA: https://www.coa.nl/nl/overcoa/veelgestelde-vragen. Vul het contactformulier in of bel met publieksvoorlichting op maandag, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 14.00 uur via het algemene telefoonnummer 088-7157000. Voor donaties of vrijwilligerswerk: kijk op www.coa.nl/nl/opvanglocaties voor mailadres of telefoonnummer.