DE KAST – 25 JAAR, in Rijswijkse Schouwburg

Op Zaterdag 7 november om 20:15 uur komt De Kast naar de Rijswijkse Schouwburg. Jubileumtournee in originele bezetting. In deze jubileumvoorstelling speelt De Kast niet alleen z’n eigen bijna 20 – top 10 hits!, maar óók die van de artiesten waarmee in al die jaren is samengewerkt. Ze werkten tijdens hun imposante carrière met o.a. Paul de Leeuw, Liesbeth List, Acda & de Munnik, het Goede Doel én Marco Borsato, ze deelden het podium met elkaar tijdens hun vermaarde mega-concerten, van Ahoy, het Abe Lenstra Stadion, De Heineken Music Hall, Strand van Lemmer, tot het Gelredome, De Kast was de eerste band die er ooit optrad en dat voor 90.000 man in 24uur!
De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. Ze waren in de jaren ‘90 één van de populairste popbands van Nederland en verkochten meer dan 1.000.000 cd’s en singles. Zij wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen op door hun speciale concerten. Sinds hun reünieconcert in november 2006 kwam de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden.

Anno nu schrijven ze aan nieuw materiaal en doen ze een selectief aantal concerten per jaar in theater en op festivals en evenementen. Maar vanwege de drukke agenda’s van de heren wel selectief en niets moet!

‘De Kast 25 jaar is 25 jaar Nederpop van de bovenste plank’